Персона

Команда Вакарчука: З ким музикант йде у Верховну Раду

Політична команда Святослава Вакарчука, з якою він піде на парламентські вибори, називається «Голос». Її головним координатором є колишній заступник міністра економіки Юлія Клименко. Про це музикант заявив на презентації своєї партії біля Національного музею історії України.

Команда Вакарчука

Раніше ЗМІ писали, що Клименко керує передвиборчим штабом Вакарчука, але в оточенні музиканта заявили, що «штабу як такого немає» і назвали екс-заступницю міністра одним з головних координаторів.

Юлія Клименко

Також координує партію «Голос» відомий антикорупційний активіст, виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин.“Людина, яка тривалий час присвятила пошуку справедливості. Спочатку, в студентських рухах під час революцій, а потім – у громадському секторі на передовій боротьби зкорупцією”, – представив його лідер партії.

Ярослав Юрчишин

У команді Вакарчука працюють молоді соратники Міхеіла Саакашвілі з Одеси. Так, політичні «ряди» музиканта поповнила колишня заступниця голови Одеської ОДА Соломія Бобровська. За даними видання LIGA.net, ще один виходець з «одеських реформаторів» Михайло Лев зустрічався з Юрчишиним, але в коментарі журналістам заявив, що тримається окремо.

Соломія Бобровська

До Вакарчука приєднався і актор, режисер Андрій Шараскін, який на фронті командував добровольчим корпусом «Правий сектор» і захищав Донецький аеропорт.

«Я гордий тим, що Андрій вирішив разом з нами піти на політичний фронт, щоб і тут захищати Україну і українців», – сказав на презентації Вакарчук.

Андрій Шараскін (позивний Богема)

Також у партії «Голос» – професор, доктор медичних наук і кардіолог Юрій Соколов.

Юрій Соколов

LIGA.net пише, окрім вищеперелічених членів команди, Вакарчук залучив до свого політичного проекту радника зі зв’язків парламенту і Кабміну Ярослава Залізняка. Він не підтвердив своєї участі в команді музиканта, але і не спростував цього.

Передбачається, що фінансову підтримку партії «Голос» забезпечує чеський бізнесмен Томаш Фіала. Також не виключено, що команду Вакарчука підтримує Віктор Пінчук, на сайті телеканалу якого вперше з’явилася інформація про те, що музикант має намір йти на парламентські вибори. Однак сам Вакарчук неодноразово заявляв, що у нього немає ніяких відносин з олігархами. Це підтвердив і Юрчишин, зазначивши, що «ІСТV видає бажане за дійсне».

З якими політсилами веде переговори Вакарчук

За інформацією ЗМІ, партія Вакарчука буде займати виборчу нішу в сусідстві з молодими політичними силами «Люди важливі» і «Сила людей», електорат яких молоде покоління. На підтримку молоді також розраховує «Самопоміч» Андрія Садового, але поки що вона тримається осібно від переговорів з молодими партіями.

Разом з тим, член партії «Люди важливі» Сергій Гусовський підтвердив, що переговори про об’єднання з Вакарчуком ведуться. Долучитися до музиканта має намір нардеп Мустафа Найєм та його партія «Дій з нами».

“Зараз йдуть переговори – це повинен бути об’єднавчий формат з «Силою людей», «важливі Люди» і ми”, – сказав журналістам депутат.

Не проти партнерства і голова партії «Сила людей» Олександр Солонтай. Однак він каже, що поки ясності у відносинах з проектом Вакарчука не бачить.

“Не знаю, як складуться відносини між “Сила людей” і Святославом Вакарчуком надалі, але зі свого боку докладу зусиль, щоб це було співпраця і партнерство”, – написав Солонтай в Facebook.

Очікується, що Вакарчук сьогодні проллє світло на діяльність своєї політичної сили, її команду і подальші плани.

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.