Світ

Великобританія після Brexit посилить правила прийому для трудових мігрантів з Європейського союзу, пише comments.ua

Угода про нову імміграційну систему прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і його команда підписали під час першого засідання нового кабінету.

Вони хочуть ввести імміграційну систему на основі австралійської, яка заборонятиме  будь якому мігранту з ЄС, який отримує заробітну плату менше встановленого рівня, приїжджати в країну.

За новими правилами для отримання британської візи трудові мігранти з країн ЄС повинні мати зарплату не менше 23 тис. фунтів стерлінгів (близько 27,7 тис. євро) на рік.

Відзначається, що в більшості випадків кваліфікованим трудовим мігрантам доведеться шукати місце роботи з оплатою не менше 25 600 фунтів стерлінгів (близько 31 тис. євро). Цей поріг нижче, ніж той, який зараз застосовується до мігрантів з-за меж ЄС.

Також буде введена бальна система оцінки професійних навичок і рівня володіння англійською мовою, наявність вищої освіти.

У міністерстві внутрішніх справ Великобританії оцінюють, що нова система зменшить кількість низькокваліфікованих працівників, які прибувають з країн ЄС  щорічно.

Всім трудовим мігрантам потрібно буде знайти місце роботи в Британії до переїзду, більше шансів на це в районах, де не вистачає кадрів. Ті, хто має більш високий рівень освіти або ті, хто отримав освіту у Великобританії, також будуть мати більше шансів.

Уряд планує розробити нові правила до кінця 2020 року.

Як раніше повідомляло видання “Коментарі”, Сполучене Королівство може припинити існування в своєму нинішньому вигляді через десяток років, вважає половина громадян.

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.