Кулінарія

Торт “Помста свекрусі” здивує та підкорить будь-яку “маму”

Шукаєте десерт, який не лише вразить своїм смаком, але й має цікаву історію? Тоді торт “Помста свекрухи” – саме те, що вам потрібно! Цей багатошаровий шедевр з ніжними коржами, ароматним кремом та вишуканою начинкою стане справжньою окрасою будь-якого столу.

Чому торт має таку назву? Існує декілька легенд, пов’язаних з його походженням. За однією з них, рецепт торта вигадала невістка, яка хотіла довести своїй суворій свекрусі, що вона також вміє готувати. За іншою легендою, торт був подарований свекрусі на знак примирення після сварки.

Інгредієнти для тіста:

  • 600 г борошна
  • 360 г вершкового масла або маргарину
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 125 г цукрової пудри
  • 6 яєчних жовтків

Розтопити масло, змішати борошно з розпушувачем і влитижир. Збийте яєчні жовтки з цукром і додайте в борошно. Замісити тісто, розділити на 2 рівні частини. Покласти на холод
Розкачати одну частину тіста, покласти на деко 25×35 см. Випікати при 200 град. С протягом приблизно 20 хвилин. Остудіть.

Інгредієнти для безе:

  • 6 білків
  • дрібка солі
  • 1 ст цукрової пудри
  • 2 жмені пластівців мигдалю

Білки з дрібкою солі бити ло жостких піків, наприкінці додавши цукрову пудру.
Другу частину тіста покласти на таке жедеко , що і перший, нанести яєчні білки і посипати смаженим мигдалем. Випікати при 160 ° С протягом приблизно 35 -. 40 хвилин. охолодити його.

Інгредієнти для вишневого прошарку:

  • приблизно 650 – 700 г вишні без кісток
  • 2 вишня желе
  • 2 склянки окропу
  • 1 ст вишневого соку

Розчиніть желе в 2 склянках окропу, потім влийте вишневий сік і залиште в прохолодному місці, поки желе охолоне, і воно починає тверднути.
На перший корж насипати вишні, залити желе і поставити в холодильник
Інгредієнти для крему:

  • 500 мл вершків 30 – 36%
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 пакет ванільного цукру
  • 1 столову ложку желатину

Збийте вершки до жорсткої, додавши в кінці цукрову пудру і ванілль. Розчинити желатин в невеликій кількості гарячої води, охолодити, змішати з кремовою масою. Крем нанесіть на застигле желе, зверху покласти корж з безе.

Охолодити в холодильнику .Краще подавати на наступний день, коли коржі добре просочаться.

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.