Дім Кулінарія

ЗНАЙОМИЙ МОЛОЧНИК ПОКАЗАВ ЯК ЗА 1 ХВИЛИНУ ПЕРЕВІРИТИ МОЛОКО НА ПІДРОБКУ …ПРОСТИЙ І ШВИДКИЙ СПОСІБ!

Питання якості молока відіграє важливу роль для приготування чогось смачненького, а особливо важливим, можна навіть сказати визначальним є – у випадку, коли ви купуєте молоко для дітей.

Про це пише Файна Сторінка.

Сьогодні, як у магазинах на полицях так і на звичайному ринку з’явилося багато фальсифікату-підробок молока з додаванням води, крохмалю, соди, а також з наявністю рослинних жирів, пальмової олії, пестицидів та антибіотиків.

Відрізнити підробку від якісного молока на око не вийде. Але маючи під рукою спирт, оцет і йод визначити можна. І це займе не більше хвилини.

1. ВИЗНАЧАЄМО МОЛОКО НА ВОДУ

Недобросовісний виробник додає в молоко воду. Для визначення води нам знадобитися спирт.

Додаємо на одну частину молока дві частини спирту. Якісне молоко повинно згорнутися досить швидко і через хвилину в ньому з’являться пластівці.

Неякісне молоко теж вступить в реакцію зі спиртом, але набагато пізніше (протягом 40 хвилин).

2. ВИЗНАЧАЄМО МОЛОКО НА КРОХМАЛЬ

Крім води в молоко додають ще й крохмаль, щоб надати йому густоти і щоб знежирене молоко здавалося смачніше.

Щоб виявити крохмаль в молоко потрібно капнути краплю йоду. Якщо в молоці є крохмаль, то воно забарвитися в синій колір.

3. ВИЗНАЧАЄМО МОЛОКО НА СОДУ

Щоб молоко не закисало і зберігалося довго в нього додають антибіотики або соду. Соду можна миттєво виявити за допомогою звичайного оцту.

В молоко додаємо оцет і чекаємо реакції. Якщо молоко неякісне, то в ньому буде помітно піноутворення.

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.