Кулінарія

Колекція рецептів домашніх соусів до риби та м’яса. Більше не потрібно купляти в магазині.

Соуси – прекрасне доповнення до м’ясних і рибних страв. Вони додають пікантності і вишуканості смаку.

Соус №1

Для приготування потрібно:

  • помідор – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • вода – 2 ст. л.;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • виноградний оцет – 1 ст. л.;
  • базилік;
  • кріп;
  • петрушка.

Покрокове приготування:

  1. Подрібнити зелень;
  2. Нарізати кубиками помідор;
  3. Перемолоти часник;
  4. Все добре перемішати.

Соус №2

Для приготування потрібно:

  • діжонська гірчиця – 2 ст. л.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • яблучний оцет – 1 ч. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • зелена цибуля, петрушка, кріп, кінза.

Покрокове приготування:   

  1. Зелень порізати;
  2. часник подрібнити;
  3. Томатну пасту гірчицю, і оцет змішати, додати зелень;
  4. Ретельно перемішати і дати настоятися.

Соус №3

Для приготування потрібно:

  • оливкова олія – 1 ч. л.;
  • аґрус – 100 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • імбир мелений – дрібка.

Покрокове приготування:

  1. часник і аґрус порізати, перебити за допомогою блендера;
  2. Додати сюди імбир і оливкову олію.

Соус №4

Для приготування потрібно:

  • яблучний оцет – 100 мл;
  • кетчуп – 500 г;
  • гірчиця – 2 ст. л.;
  • вода – 150 мл;
  • цукор – 100 г;
  • цибульний порошок – 1 ст. л.;
  • часниковий порошок – 1 ст. л.

Покрокове приготування:

  1. Покласти всі інгредієнти в каструлю.
  2. Варити на повільному вогні 20 хвилин, помішуючи (соус має бути рідким).

Соус №5

Для приготування потрібно:

  • лимонний сік – 2 ст. л.;
  • мед – 2 ст. л.;
  • суха гірчиця – 0,5 ч. л.;
  • червоний мелений перець – 0,5 ч. л.

Покрокове приготування:

  1. Всі інгредієнти змішати;
  2. Довести до кипіння (на повільному вогні).
  3. Дати охолонути.

Соус №6

Для приготування потрібно:

  • буряк – 250 г;
  • хрін – 250 г;
  • вода – 200 мл;
  • оцет 9% – 1 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Покрокове приготування:

  1. Хрін почистити і перемолоти.
  2. Буряк почистити і натерти на тертці.
  3. Всі інгредієнти з’єднати і перемішати.




Соус №7

Для приготування потрібно:

  • огірок – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • йогурт без добавок – 500 г;
  • зелений перець чилі (маленький) – 1 шт.;
  • чорний мелений перець;
  • кріп;
  • бальзамічний оцет.

Покрокове приготування:

  1. Почистити від шкірки і натерти огірок.
  2. Часник перемолоти, кріп покришити.
  3. Перець чилі почистити і нарізати.
  4. Всі інгредієнти перемішати, вилити в них йогурт, перемішати.
  5. Додати перець та бальзамічний оцет за смаком.

Соус №8

Для приготування потрібно:

  • курячі яйця – 2 шт.;
  • сметана 30% — 50 г;
  • оцет 9% -2 ст. л.;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль (за смаком).

Покрокове приготування:

  1. Оцет змішати з сіллю, цукром.
  2. Відварити яйця, взяти тільки жовтки і перетерти їх зі сметаною і борошном.
  3. Сюди додати підготовлений оцет.
  4. Все це довести до кипіння на сильному вогні (має вийти густий соус).

Смачного!

Редакція може не поділяти думки авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації в матеріалах із посиланням на зовнішні джерела. Роміщення цієї публікаці на інших сайтах без відкритого активного посилання на LikeMe заборонено.